10 000 prylar

Ja, 10000 prylar, det är så många saker som jag läste någonstans att vi har.

Tänk dig 10000!!! Det är massor med prylar. Försök ställa dem alla på en lång rad, eller lägg dem alla på köksbordet. Ja, de kommer förstås inte att få plats på köksbordet, kanske inte ens i ditt kök.

Alla dessa 10000 prylar måste du regelbundet damma och förvara på ett eller annat sätt. Huuu, jag blir trött bara jag tänker på det. Själv kan jag inte räkna upp alla mina 10000 prylar. Kanske jag kan räkna upp 100. Är det då de 100 sakerna som jag verkligen behöver eller behöver jag alla 10000?

stokigt-garage

Rensning är nog inte fel. Finns garanterat massor som man kan sälja, skänka eller till och med kasta.

Finns flera sätt att angripa problemet anser jag. Mitt favoritsätt är att ta en låda/skåp/pärm/tidskriftsamlare i taget.

Själv håller jag nu på med en tidskriftsamlare med gamla tidningar som jag inte läst på 100 år. Jag river ur det som är intressant och kastar resten.

Ett annat sätt är att bestämma sig för att denna veckan ska jag göra av med 3, 5 eller 10 saker, beroende på hur svårt/lätt man har för att rensa och hur mycket saker man faktiskt har. Nästa vecka ska jag rensa undan lika många saker till.

När man rensat undan brukar det kännas väldigt skönt. Och tänk så lätt det blir att städa när du slipper damma 10000 prylar och istället bara behöver damma kanske hälften. Så mycket tid du kommer att få över!

Lämna en kommentar