rensa bland mejlen

Godmorgon, eller god förmiddag. Idag har jag ägnat en lång stund åt att sortera mejl. Det är förfärligt vad det kommer mycket onödigt. Visserligen är det mycket som jag själv valt att få. Jag har vid olika tillfällen köpt något eller läst något hos någon och plötsligt har man deras mejl i inkorgen. Jag borde verkligen rensa undan. Nu har jag rensat bland själva mejlen i alla fall. Mejlen till den ena e-postadressen, jag har flera. Suck.

-Men varför säger du inte upp prenumerationerna på deras utskick då?

-Jag vet inte. Jag är väl kanske rädd att jag missar något som jag vill ha.

-Dumheter! Det du inte visste att du ville ha innan du såg annonsen eller erbjudandet, det vill du förmodligen inte ha heller. Det är ju så enkelt att säga upp en prenumeration på mejl. Det är oftast bara att klicka på en länk längst ner i mejlet.

-Jo, jag vet och jag har faktiskt bett att få något färre mejl.

-Det kan hända, men det kommer fortfarande väldigt många för många. Idag när du startade så kom det ju över 100 mejl.

-Jo, jag vet, men det var ju till alla mina mejladresser och faktiskt ligger även min sambos mejl i samma program, så de kom också. Och det var inte bara det senaste dygnets. Jag hade inte öppnat programmet sedan i fredags tror jag.

-Jag vet och det är ett problem att du inte öppnar mejlen. Du kan faktiskt missa saker som är viktiga. Men jag förstår att du inte öppnar. Det är inte kul när det kommer så väldigt mycket information. Man vet inte var man ska börja och sluta. 

-Jag började med att kasta allt från sociala medier och sådant som kom från butiker som jag nästan aldrig handlar från, men som man “måste” ha sin mejl registrerad för att man ska kunna handla nästa gång. Det går ganska enkelt att kasta alla de mejlen.

-Men behöver du verkligen få mejl från alla dessa? Även om det går snabbt att rensa undan dem så tar de väldigt mycket energi från dig. 

-Jag vet. Kan vi bestämma att jag rensar undan en avsändare idag. Alltså att jag avregistrerar mig från deras nyhetsbrev.

-En…. suck, jaja, det är ju bättre än inget. Det är nog lika bra att du går och gör det på en gång, annars är nog risken stor att det inte blir gjort. 

-Ja, kanske det. Imorgon är det förresten helg. Då kommer jag inte att skriva något här. Jag försöker hålla mig fri från dator när det är helg och nu är det ju lång helg. Torsdag till söndag kommer jag att försöka vara offline.

-Det tycker jag är en bra regel. Det finns så mycket mer än skärmar och online tid. Passa på att njut av vacker bokskog. 

-Nja…. jag ska ju på släktträff hela helgen.

-Det vet jag, men du kan passa på att titta på naturen ändå.

-Ok, det ska jag försöka. Nu ska jag hoppa in i mejlprogrammet igen. vi ses på måndag 🙂

-Japp, trevlig helg!

Lämna en kommentar