Affirmationer

En affirmation är en positivt laddad mening som man med fördel säger högt för sig själv. Det går att säga den tyst inom sig också, men det blir bättre effekt om man säger den högt.

Vi tänker ca 70.000 tankar varje dag. De flesta av dem har vi tänkt förut och de flesta har vi inte heller så noga koll på att vi tänker. De liksom bara far omkring i huvudet och gör inte någon glad. Om du är som mig och många andra så tänker du dessutom väldigt många negativa tankar. Hur många gånger har du sagt till dig själv (tänkt) “usch vad jag ser tjock ut i de här kläderna”. Eller “nej, det där klarar jag aldrig”. Inte speciellt positiva tankar eller hur? Gör de tankarna dig glad?

De gör inte mig glad och därför försöker jag byta ut de negativa tankarna mot sådana som är betydligt mer positiva. Om det nu är så att du känner dig överviktig, då är ett av de första stegen du bör ta, att ändra dina tankar. Om du går omkring och tänker negativa tankar om dig själv och din kropp kommer den alltid att se dålig ut i dina ögon.

Börja varje dag med att upprepa för dig själv, gärna framför en spegel och med en härligt glad känsla i kroppen. Ibland kan man behöva spela lite teater framför spegeln inför sig själv om man inte riktigt har den rätta känslan. Upprepa den positiva meningen 10 gånger varje morgon. Gör gärna samma sak på kvällen precis innan du ska gå och lägga dig. Kanske kan bli din nya rutin att säga affirmationer i samband med att du borstar tänderna.

Om vi återgår till exemplet med kroppen så kan en affirmation vara t.ex. Jag älskar och uppskattar min kropp!

Andra exempel på affirmationer är:

  • Jag älskar livet
  • Det räcker att jag gör så gott jag kan
  • Jag klarar det jag företar mig
  • Jag väljer glada tankar
  • Mina behov är lika viktiga som alla andras
  • Jag kommer i tid

Det här var en liten snabb intro till Affirmationer. Här nedan ser du mina blogginlägg som är kopplade till just Affirmationer. 

Lämna en kommentar