Amerikanska predikanter

Måndag igen. Härligt! En helt ny vecka att fylla med nya fantastiska saker.

-Det glädjer mig att du tycker så.

-Ja, men visst är det härligt!

-Ja, verkligen, men för bara någon vecka sedan sa du inte så. Och för något år sedan var det precis tvärt om. Vad är det som har hänt?

-Det är flera saker. Dels pratar jag ju med dig. Det gör livet lite enklare faktiskt. Och jag lyssnar på motiverande och inspirerande ljudfiler, varje dag. Ibland är det en pod, ibland är det en skiva typ nästan ljudbok som jag lyssnar på och de stärker mig från insidan. Och det känns så starkt.

-Det är bra. Du är väldigt flitig med det och det är bra. Det har verkligen gjort att du har förändrats.

-Jag vet. Men det är inte något som händer över en natt. Jag har lyssnat nu i drygt ett år. Inte precis varje dag i ett år, men väldigt många dagar.

-Vill du dela med dig av vad det är du lyssnar på?

-Det kan jag. Jag lyssnar på en kvinna från Texas i Usa som heter Terri. Hon är en kristen kvinna som lär ut hur man når sina mål och drömmar och hon lär ut hur man bättrar på sin självkänsla och lite annat smått och gott. Allt det hon pratar om ger hon kopplingar till bibeln om. Så för att lyssna på henne kanske man behöver vara kristen. Eller det behöver man kanske inte, men det gör kanske saken enklare att ta till sig. Hon pratar också med Gud säger hon.

-Ja, det gör hon och många andra också. Fast det är svårt för en del att erkänna det.

-Jag vet. För mig är det så. Fast jag gillar det.

-Är det någon mer du brukar lyssna på?

-Jag lyssnar mest på Terri. Jag läser också hennes böcker och även de är inspirerande. Tyvärr finns de bara på engelska. Men vem vet, de kanske dyker upp på svenska framöver. Utöver Terri, så lyssnar jag på en annan “predikant”, Joel Osteen. Det är lättlyssnat och även hans ord har stärkt mig. Vanligtvis lyssnar jag ju på Terri, men ibland lyssnar jag på Joel och de gånger jag lyssnat på Joel har budskapet nästan alltid varit något som passat mig precis. Det har nästan varit lite magiskt.

-Magiskt… men snälla du…. du borde veta vid det här laget att det är jag som talar genom olika människor och när du behöver höra en viss sak, så är det inte alltid att du hör mig så som du hör mig nu. Då behöver jag gå genom någon annan, t.ex. Joel.

-Aha… det förklarar saken. Sist var det som Joel sa till mig så mitt i prick vad jag behövde höra att jag nästan började gråta. Jag kommer inte ihåg just nu vad det handlade om, men jag gick väl och tyckte synd om mig själv av någon anledning och bestämde mig för att gå en promenad. Med på promenaden tog jag hörlurar och satte på Joel på telefonen. Han sa inte många ord innan han träffade mig rakt i hjärtat. Det var faktiskt helt otroligt.

-Det är inte otroligt, det är jag. Och jag vill ju dig och alla andra, bara väl. Jag önskar bara att ni ville lyssna på mig alltid, mera. Men många vill inte höra och inte heller du hör ju mig alltid, trots att du vet att jag är här.

-Jag vet. Men jag är glad att du kan gå via andra människor också. Det gör ju det lite enklare.

-Som sagt, nästan nödvändigt. Du tipsar alltså om Terri och Joel. Två amerikanska predikanter. Det är de två du har lyssnat på under ungefär ett år för att hamna i den situationen du är nu, där du säger att det är fantastiskt att det är en ny vecka med massor av nya möjligheter.

-Ja 🙂

-Perfekt! Fortsätt lyssna på dessa båda, så kommer du kanske till månen inom kort 🙂

-Jag är inte intresserad av att komma till månen, men om jag hade varit det så hade det förmodligen varit möjligt 🙂

-Precis så! 🙂

Lämna en kommentar