Att göra lista

Tog upp det där med belöning sist och då även att jag skriver att göra lista.

Kom att tänka på en annan viktig sak med att göra listor. En sak som jag själv ofta slarvar med. Det är att när listan är slut, så är den slut och du förtjänar din belöning. Det är inte meningen att du ska lägga till en massa andra projekt efter resans gång. Det är väldigt stressande och du kommer bara att må dåligt av det.

Själv gjorde jag misstaget häromdagen. Jag hade gjort en lista med kanske 5 olika grejer jag skulle göra. Men när jag var klar visade det sig att oj oj oj, som det ser ut på golvet i köket… bästa att damsuga också lite. Mitt i damsugningen kommer ett av barnen med sin tvättkorg. Jaha, lika bra att tvätta det på en gång. Osv. Till slut hade jag gjort mer än dubbelt så mycket som jag från början hade tänkt och för varje sak som hamnade på min attgöra lista, så blev jag mer och mer stressad och irriterad.

Hade jag istället slutat när jag skulle sluta, så hade jag förmodligen orkat göra dubbelt så många saker dagen därpå och då också slippa stressen och irritationen som i det här fallet även drabbade min kära familj.

Så gör gärna attgöra listor, men tänk på att när du gjort allt så är det bra!

Lämna en kommentar