Alla hjärtans dag

Hej!

Hur har du det? Här rullar det på ungefär som vanligt. Fast idag är det ingen vanlig dag. Idag är det alla hjärtans dag. Brukar du göra som jag, ge hjärtan och kärlek till alla i din närhet, men inte så mycket till dig själv? I över 20 år har jag levt tillsammans med min man och varje år har jag köpt någon liten alla-hjärtans-dag-present till den 14 februari. Jag gillar att göra det, tycker det är kul och jag kommer att fortsätta med det flera år till, hade jag tänkt. Och ändå får jag väldigt sällan något tillbaka. Visst, det är ganska onödigt med presenter och jag kräver inget tillbaka. Dessutom jublar handeln över att de har en extra högtid som de får en chans till mer försäljning. Och egentligen är det inte sakerna som räknas. Det kan ju vara minst lika trevligt med bara en stund tillsammans med den man älskar. 

Det viktigaste är ändå att man visar kärlek mot sig själv. Om inte du kan älska dig själv, då blir det svårt för de omkring dig att göra det. I år tänker jag därför förutom att ge geléhjärtan till min man även ge något till mig själv. 

Det mest värdefulla jag kan ge mig själv är en stund med bara mig. En stund för reflektion och eftertanke. En stund då jag kan fylla på med värdefull energi. Det är inte alltid det är helt enkelt att ge sig själv en sådan stund, men den kan vara oerhört värdefull så jag tycker att du ska försöka planera in en sådan stund för dig själv så fort du har möjlighet. Ge det till dig själv i alla hjärtans-dag-present. 

alla hjärtans dag
Älska dig själv först

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.