Fredagens avsnitt

Fredagens avsnitt om Sofie hade hamnat i fel kategori, vilket gjorde att det var svårt att hitta. Nu har det dock kommit till rätta och syns just nu på förstasidan samt med länk från avsnitt tre så att man lätt kan komma vidare från ett avsnitt till ett annat.

Direkt till avsnittet från i fredags ->

Avsnittet som publicerades i fredags, var avsnitt 4. Det handlade mest om Hennings djur. Kanske inte så givande för dig som söker verktyg att aktivt jobba med, men för serien om Sofie så har djuren stor betydelse. Hennings djur kommer du att få träffa på vid flera tillfällen längre fram där de spelar större roll och därför behövde du som läsare lära känna dem redan i det här avsnittet.

Djuren är dock inte viktiga bara i serien om Sofie. För mig personligen har djur haft en väldigt stor positiv inverkan på mitt psykiska mående. När jag var sjukskriven för depression tyckte jag att sängen var den bästa platsen att vara på. Men att ligga i sängen hjälper verkligen inte. Det kan man göra om man brutit benet eller något annat, men inte när man är deprimerad.

Jag har förmånen att ha väldigt många djur omkring mig. Djuren vill ha mat och tillsyn oavsett hur jag mår. Det gjorde att när jag helst ville ligga i sängen och tycka synd om mig själv, så tvingade djuren mig att stiga upp och i alla fall ge dem mat. Och det fantastiska med djur är att de inte kräver så mycket mer. Hunden blir glad och viftar med svansen när man börjar skramla med matskålen och glädjen är smittsam. Hunden vill förstås även komma ut på promenad och en promenad hjälper ju också mot psykisk ohälsa.

Därför är djuren viktiga både för Sofie i serien och för mig personligen och därför kommer de att synas en hel del i både serien och här bakom kulisserna.

Katten på bilden heter Morot och är ett av alla de djur som finns i min närhet idag. Du kommer att få träffa både henne och flera av mina andra djur i fortsättningen här bakom kulisserna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.