Hästar och oro

Idag publicerade jag några bilder från min egen verklighet på Facebook. Det var så vacker soluppgång när jag gav hästarna frukost. Det finns ju flera djur med i berättelsen om Sofie och en del av inspirationen till det har jag hämtat ur mitt eget liv. Men djurslagen skiljer sig åt. Henning har till exempel bara två hästar, medan jag och min dotter tillsammans är ansvariga för fem hästar i olika storlekar. Men och andra sidan så har ju Henning två getter. Det har tyvärr inte jag.

Imorgon kommer årets första avsnitt i serien om Sofie att publiceras. Avsnittet som avslutade 2018, var inte speciellt händelserikt, men det är ändå viktigt. Jag försöker så att varje avsnitt bär med sig en lärdom eller något att tänka på. Bland annat blandar jag in boktips i form av både böcker som Henning läser och sådana som han försöker få Sofie att läsa. Det är böcker som jag själv läst och som jag tycker har hjälpt mig. Kanske kan de hjälpa dig också.

Förra veckans avsnitt handlade bland annat om att planera sin vardag och lite om oro. Jag har själv väldigt lätt att oroa mig för minsta lilla sak. Det kan vara ett stort problem, men likt som Henning försöker jag tänka rationellt för att minska oron. Tyvärr är jag ingen expert på att bota oro, men du kommer ändå att få möta den flera gånger i den här berättelsen. Jag tänker att det kan hjälpa att se hur andra oroar sig. Det kanske kan ge lite distans till ens egen oro och eventuellt kan du se på din med andra ögon efter att ha läst om Hennings.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.