Nu är vi igång

Nu är serien om Sofie äntligen igång. Jag skulle vilja ge några få kommentarer till de tre avsnitt som publicerades i helgen.

Avsnitt 1.

Här får vi följa Sofie på hennes arbete som kassörska. Jag har själv varit i liknande situation som Sofie, men den dagen då jag blev sjukskriven, då vände jag bilen och körde hem redan innan jag kom fram till arbetet. Därefter ringde jag och skyllde på magsjuka som kommit plötsligt. Psykisk ohälsa är mycket svår att erkänna. Precis som Sofie tänker så tänkte jag och jag ville inte erkänna för någon.

Sofies tankar:

Det är ju bara dåliga människor som är deprimerade. De hittar på och låtsas.

Sofie hade i alla fall förstånd att ta sig till en läkare som kunde sjukskriva henne. Det är väldigt viktigt. Om du känner igen dig i Sofie, uppmanar jag dig att direkt ta kontakt med sjukvården. De är där för att hjälpa dig. Det är inte meningen att man ska må så.

Avsnitt 2.

Här får Sofie för första gången träffa Henning och hans djur. Djur har en fantastisk läkande effekt på oss människor. De är krånglar inte till saker så som vi människor gör och de är alltid sig själva. En hund kan inte låta bli att vifta med svansen när den är glad och en katt jamar gärna högt och tydligt när den är hungrig. Vi har mycket att lära av våra fyrfota vänner. Det finns ju en anledning till att de ibland har både hundar och andra djur på besök på äldreboenden och på vissa skolor finns det speciella hundar som hjälper barn som har svårt att sitta still, att lära sig läsa. I serien om Sofie hoppas jag att djuren ska kunna hjälpa till att sprida sin glädje och kärlek.

Avsnitt 3.

I tredje avsnittet börjar Sofies dag redan klockan 4.55. Det är tidigt och så här i efterhand hade jag nog velat ändra på den tiden. Men i kommande avsnitt spelar den tidiga tiden en viktig roll och därför får den stå kvar. Många av de mest framgångsrika i världen börjar sin dag väldigt tidigt och börjar den precis som Sofie får göra i serien, genom att stärka både kropp och knopp.

Fysisk aktivitet är mycket bra för alla, men om du har problem med psykisk ohälsa, då är det ännu viktigare att du kommer igång och rör dig. Sätt låga krav på dig själv om du är ovan. Om du kommer utanför dörren på en kort promenad i fem minuter så är det betydligt bättre än ingen promenad alls. Du kanske kan ta fem minuter på förmiddagen och fem på eftermiddagen.

Har du inte läst de tre första avsnitten än, så hittar du dem här:

Jag har valt att publicera hela serien helt gratis för alla. Jag vill att så många som möjligt ska ha tillgång till den för då kanske den kan hjälpa flera. Jag har också valt att inte ha någon reklam inbäddad i serien, eftersom jag själv tycker att reklam oftast är väldigt irriterande. Därför skulle jag istället vilja be om en liten slant som stöd för fortsatt skrivande.

 


Hur mycket vill du bidra med?Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.