Barbara Moore

En av mina idoler inom Tarot är Barbara Moore. Jag har två av hennes böcker i min bokhylla. Böckerna är visserligen på engelska, men de är ändå lätta att förstå.

Hon som så många andra fick en tarot lek i handen av en slump första gången (tja, egentligen finns ju inte slumpen, utan allt sker med en mening). Det var i början av -90 talet och sedan dess har hon fortsatt med att ha en lek i handen. Och inte bara en lek. Barbara står bakom flera av tarot världens mest populära lekar. Bland annat är hon ansvarig för The Steampunk tarot, The gilded tarot och the mystic dreamer.

Böckerna som jag har i min bokhylla av Barbara är Tarot Spreads och What Tarot can do for you. En annan välkänd bok som hon har skrivit heter Tarot for Beginners.

I Tarot Spreads boken beskriver hon olika sätt att lägga ut tarot korten. Det är läggningar med allt från ett till hela 78 kort. Man får också lära sig att beroende på hur man placerar kort om än bara tre stycken, så kan de få olika betydelse. I boken uppmanar hon läsaren att tänka kreativt. Inom tarot finns inga regler.

barbara-moore-bocker

Lämna en kommentar