Belöning

Brukar du be dig själv någon typ av belöning när du klarat något. Om inte så borde du göra det. Har man en belöning som väntar gör man ofta det man ska och dessutom gör man det bättre och snabbare.

Säg till exempel att du vill gå ner 3kg i vikt. Då kan du förstås börja promenera och sluta äta godis och belöningen blir visserligen en viktnedgång på 3kg, men det kan ändå kännas motigt. Men om du lovar dig själv att du får köpa den där snygga tröjan om du klarar det, då är jag säker på att det känns mer lockande att ge sig ut och springa även om regnet öser ner.

Men det behöver inte vara så stora grejer. Själv brukar jag göra en “attgöra”  lista varje dag. Om och när jag är klar med allt som jag skrivit på min “attgöra” lista, så har jag ju varit duktig och då förtjänar jag en stunds lugn tillsammans med en bra bok eller en trevlig tidning. Det gör att alla de saker som jag skulle göra ofta görs effektivt, jag råkar inte av misstag surfa iväg till en annan planet utan gör det jag ska, för jag vet att jag kan göra det jag tycker är roligt sedan.

Så vad ska du klara av att göra och vad får du för belöning för att ha klarat det?

Lämna en kommentar