Det där med dop och församling

Jag tycker att det finns speciellt två saker som är svåra att förstå inom kristendomen.

  • Dopet
  • Församlingen

Alltså hur ska jag kunna veta vilket som är rätt och riktigt? Självklart ska jag läsa Bibeln och utifrån den texten ska jag veta vad som gäller. Men jag tycker inte att det är så enkelt.

Det här med dop till exempel. Som medlem i Svenska kyrkan döps man ju som litet barn och man kan ju döpas som vuxen också och då får man lite vatten på huvudet. Väldigt många andra kristna samfund förespråkar dock att man döps i lite mera vatten så att hela kroppen kan sänkas ner. Var står det i Bibeln om dop så att jag själv kan dra slutsats om vilket som är rätt och vilket som är fel? “Måste” jag leta upp någon som kan döpa mig så att hela jag är under vatten?

Samma det här med församlingen. Självklart förespråkar Svenska kyrkan, Pingstkyrkan och många andra att jag måste gå på Gudstjänster för att kunna kalla mig för en god kristen. Men enligt Simple church så är det jag själv som är kyrkan. Jag och de jag har närmast runt omkring mig.

Den här filmen var lite “kul” om kyrkan så som vi ser den idag:

Här är en till film från samma person:

Jag tycker det är ganska intressant. Och enligt mig så borde fisk varianten enligt filmen ovan vara den som är mest “rätt”. Finns kanske inte rätt och fel här, men ändå….

Men…. Jesus gick ju till synagogan. Hur kan det komma sig? Vad gjorde han där? Undervisade… Måste vi kanske gå till en “kyrka” för att få undervisning?

Som sagt, de här två frågorna, dopet och församlingen, det är för mig svåra frågor just nu. Jag hoppas att jag hittar ett svar som jag kan känna mig nöjd med….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.