Hanna

Kvinnorna i Bibeln verkar hopa sig 🙂 Det är ju i huvudsak män i Bibeln, men nu är det tredje dagen i rad som jag får läsa om en kvinna. Den här gången var det Hanna. Oj, vilken kvinna! Tänk att vara som henne.

Hennes högsta önskan verkar ha varit att få barn, men hon blev det inte. Andra runt omkring henne hånade och retade henne för detta. Stackars kvinna. Men Gud bryr sig om alla sina barn. Det spelar inte någon roll om det är en man eller en kvinna och det spelar inte någon roll vilket problemet är.

Hanna ber till Gud och han svarar på hennes bön. Hon får äntligen en son, Samuel. Men i samband med bönen så lovade hon Gud att han skulle få sonen. När Samuel var “avvand” lämnade hon honom hos prästen.

Det är svårt att sätta sig in i den situationen tycker jag. Hon ville ju så gärna ha en son och när hon äntligen fått det, så tvingas hon lämna bort sitt barn eftersom det är vad hon har lovat. Vilken sorg! Jag har en häst för mycket, men kan inte med att sälja den eftersom den har så stor plats i hjärtat. Men det är ändå “bara” en häst. Tänk stackars Hanna som lämnar bort sin son.

Visst fick hon träffa sin son varje år, men i alla fall. Mina söner är vuxna nu och utflugna, men jag tycker det är tomt när de inte varit hemma på någon vecka. Man saknar ju dem. Men Gud tänkte på Hanna och gav henne flera barn efter Samuel. Men ändå…. Jag har att lära av Hanna, helt klart!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.