Idag förlorade Satan :)

Idag var jag mer observant på Satans trick. Idag kunde han räkna ut att det där med målningen skulle jag inte gå på en gång till, men idag fick han mig att tro att städning var väldigt viktigt. Men jag genomskådade honom. Han är dock inte alltid helt enkel att upptäcka. Men jag antar att ju mer jag lär mig, ju lättare blir det att se honom, men kanske inte lättare att motstå hans frestelser. Det vet jag inte.

Jag satte mig med Bibeln och fick gjort väldigt mycket idag. Det är jag glad för. Men trots att jag satt med Bibeln i handen så lockade Satan mig att göra andra saker. Plötsligt blev jag sugen på något att äta, så jag la Bibeln åt sidan och gick iväg. När jag gått iväg så såg jag annat som jag kunde göra, men då visste jag att det bara var en sak som var viktigast idag; Bibeln!

Flera gånger lyckades han locka iväg mig på andra saker, men varje gång så kunde jag tack och lov genomskåda tricken.

Det jag läste idag var i Markus bok, kapitel 11 och 12 om när Jesus berättar liknelsen om mannen som köper en vingård. Jag har läst den berättelsen förut, men inte riktigt fattat. Idag var det ganska tydligt. Mannen som ägde vingården i liknelsen skulle likna Gud. Ägaren till vingården skickar ju sin son för att hämta en del av skörden, men arrendatorerna dödar ju honom. Precis som Guds son Jesus blev dödad.

Det är uppenbart att man behöver sitta och läsa lite mer noga i Bibeln för att kunna ta till sig allt. Därför var det ju bra att jag lyckades med det idag, trots att de onda makterna försökte hindra mig. Idag vann Jesus i mitt hjärta 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.