Johannes döparens dag

Idag är det tydligen Johannes döparens dag, enligt min almanacka som hänger på väggen. Jag var tvungen att Googla detta och kunde då läsa på Svenska kyrkans hemsida att enligt Lukas evangeliet så föddes Johannes 6 månader före Jesus. Det visste jag inte.

Jag har visserligen läst hela Bibeln en gång, men en gång räcker inte för att komma ihåg allt vad där står. Jag försöker ju jobba lite mer med Markus bok och där vet jag att det står om Johannes.

Som det står skrivet hos profeten Jesaja: Se, jag sänder min budbärare före dig, han skall bereda vägen för dig. En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren, gör hans stigar raka – så uppträdde Johannes döparen ute i öknen och förkunnade syndernas förlåtelse genom omvändelse och dop

Ovan rader är från första kapitlet i Markus bok, verserna 2-4. Johannes är alltså en budbärare som kommer innan Jesus. Senare i Markus bok får vi också veta att Johannes blir halshuggen för att han lagt sig i olämpliga kärleksaffärer och hans huvud lämnas därefter över på silverfat.

Även imorgon och på fredag är det bibliska namn med i min almanacka. David och Salomon som har namnsdag imorgon läser jag lite om nu. Kanske får skriva några rader om dem då. Men det får vi se imorgon. Jag skriver ju fortfarande direkt från hjärtat utan att ha någon riktig plan. Det blir som det blir och jag redigerar inget. Gud redigerar ju inte mig. Om jag gör ett fel, så måste jag ju inte gå tillbaka och göra om tills det blir perfekt. Då skulle jag nog aldrig komma någonstans. Gud är ju helt perfekt och inget jag gör kan någonsin mätas med det han gjort….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.