olika församlingar kompletterar

Igår bad jag Gud om lite vägledning i frågan om det där med kyrka och församling. Den senaste tiden har jag lockats av tanken på en “enklare” kyrka än den som Svenska kyrkan har.

Några timmar efter att jag bett Gud om vägledning i frågan läste jag i min andra bok som ingick i Sjöbergs förlags bokklubbs startpaket. Då förstod jag. Det behövs självklart flera olika typer av kyrka och den ena är inte mer rätt än den andra. De kompletterar ju varandra. En del gillar ju det där stela och statiska som Svenska kyrkan erbjuder, andra gör det inte. Eftersom vi alla är olika så behövs det olika typer av församlingar.

Syftet med en församling bör ju vara att locka fler att följa Jesus. Svenska kyrkan lockar en typ av följare och Pingstkyrkan lockar en helt annan typ. Personer som Peter Ahlman lockar i sin tur ytterligare andra. Det ena är inte mer rätt än det andra, de lockar ju alla nya människor till Jesus och det är som sagt huvudsaken.

Hade bara t.ex. Svenska kyrkan agerat för att locka nya följare så hade det inte blivit så många nya tror jag. Men nu hjälps de ju åt på olika vis och det är ju toppen!

Nu är väl frågan vilket som är det mest rätta för mig. Det vet jag inte än. Jag tycker ju att Svenska kyrkan är stel och tråkig. Jag undrar om Pingstkyrkan är det som ligger närmast just nu. Den känns som ett mellanting.

Just nu har jag faktiskt ingen brådska med att hitta en lokal församling. Det viktiga för mig just nu är att lära känna Jesus ännu bättre.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.