Stickers från helvetet

Igår kväll förklarade jag krig mot Satan. Satan är verkligen en lömsk rackare… Han försöker bara luras hela tiden. Han lurade mig igår igen. Det var ganska oskyldigt egentligen och jag såg det inte förrän långt senare.

På förmiddagen var jag och dottern och handlade i ett stort varuhus. Vi skulle egentligen mest ha vanlig mat och penslar så att jag kan måla uthusen. Men dottern ville ha lite finare papper till sin planeringspärm, så vi gick dit och kollade. I vårt varuhus har de ett stort utbud av klistermärke och dottern började titta på dem.

Själv är jag svag för allt som har med papper och pennor att göra och när jag fick se alla dessa stickers så var Satan där. Ja, alltså jag såg inte det då när vi var där. Men innan vi lämnat avdelningen så hade jag tre ark med stickers till mig och dottern hade fyra. Att dottern handlade stickers har jag inte något emot. Hon var sugen på att pyssla och det är bra omväxling till vad hon annars brukar göra, så jag var helt med på att hon skulle handla sina stickers och de papper hon valde.

När jag senare på kvällen satte mig i fåtöljen för att skriva i min dagbok, så insåg jag vad som hänt. Mina fina stickers som jag köpt, var något som Satan lockat med. Han vill ju inte att jag ska lyckas med något och enklaste sättet är att locka med något som jag gillar. I det här fallet var det stickers….

Hur kan det vara så farligt kan man ju undra. De kan inte ha kostat många kronor. Nej, det är rätt, jag betalade mindre än 50 kronor för de där klistermärkena. Inte så farligt. Men grejen är att jag redan hade/har en miljon stickers som ligger i en låda…. Det här köpet gjorde att jag kom lite längre från två av mina mål. 1. att bli skuldfri och 2. att rensa undan och få rent och fint här hemma.

Vadå, tänker du, skuldfri blir man inte för 50:-. Nej, det är riktigt, men om jag handlar stickers för 50 kronor i månaden (det gör jag inte, men jag kanske handlar annat onödigt för lika mycket eller mer) så blir det 600:- på ett år. 600 är inte mycket heller om man ser till lånens storlek, men om jag lägger 600 här och 600 där, så är jag snart uppe i flera tusenlappar. Hade jag valt att sätta 600 kronor  som en extra avbetalning så hade jag kommit undan med lägre ränta och om jag satt dem i en fond så hade jag snart haft en extra hundralapp kanske. Det hade varit mycket roligare.

Några stickers tar inte så mycket plats i en stor villa, men jag har ett helt dubbelskåp med pysselsaker där inte ens hälften används. Det hade varit bättre om jag gjort av med det jag hade först. Nu har jag ju kvar alla de där gamla sakerna som jag måste hålla ordning på hela tiden.

Igår kväll förklarade jag alltså krig mot Satan. Och när jag väl gjort det, insåg jag att det är mycket som jag gör som inte är annat än Satans verk. Jag hoppas att jag kan motstå hans frestelser. Jag vet att det inte är lätt och jag kommer mest troligt att misslyckas flera gånger. Men jag är envis och tänker inte ge mig i fösta taget. Dessutom har jag ju en som är villig att hjälpa mig i striden – Jesus. Tack för det!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.