Tid med Bibeln

De senaste dagarna har jag inte haft möjlighet att spendera så mycket tid med Bibeln som jag skulle vilja. Jag har bara läst enligt min plan, inte något extra som jag egentligen vill. Det är konstigt att det är så lätt att skjuta det åt sidan när det egentligen är det som är viktigast. Men hela tiden dyker det upp saker som verkar viktigare. Det måste ju vara ett satans verk.

Hur lyckas man komma till rätta med det? Det kanske hade varit lättare för mig om familjen hade varit på samma planhalva, alltså också velat läsa Bibeln lite mer noga, men de är ju inte alls intresserade. Och ingen annan som jag känner heller.

Alltså, var hittar man andra kristna? I kyrkan skulle man kunna tänka och visst är de säkert där, men i min kyrka så är medelåldern på besökarna ungefär dubbelt så hög som min egen och lite till…. Var hittar jag någon i min egen ålder och som är normal? Jehovas vill gärna prata Bibeln med mig, men det är ju inte vad jag tänker på riktigt. Jag vet en familj som är väldigt kristen av sig, men de är lite för mycket på något vis. De är så gammaldags… Inget fel i det, men om man ska ha någon som vän, så är det ju bra om man är på ungefär samma planhalva tänker jag.

Nåja, Gud har säkert en plan och det får bli som han vill. Jag får bara bli bättre på att läsa Bibeln på egen hand…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.