Vem kan laga en trasig själ

Nu har jag läst klart den första boken jag fick från Sjöbergs förlag som ny bokklubbsmedlem. Boken jag läst heter Vem kan laga en trasig själ. Vilken fantastisk berättelse!

Jag har haft släktingar som befunnit sig ungefär där Peter, som boken handlar om, har varit. Fast mina släktingar finns inte längre kvar i livet. Kanske var det därför som denna bok berörde mig så starkt. Jag visste ju att mina släktingar hade det jobbigt, men jag levde i en annan värld än dem och kunde inte riktigt förstå. Nu har jag en helt annan förståelse för vilket helvete de levde i. Må de vila i frid.

Första halvan av boken handlade om Peters uppväxt och den ena berättelsen värre än den andra. Men till slut bad han en enkel bön: Kom Gud! och tillvaron började förändras. Att gå från det liv som Peter levde till det han lever idag är ett mirakel. Och jag vet bara en som kan göra sådana mirakel.

Jag rekommenderar alla att läsa boken, men tyvärr tror jag att många har svårt att ta till sig det som händer i andra delen av boken. Min egen familj, min man och mina barn skulle avfärda det som “fejk”. Men om det är fejk, hur kan det då komma sig att denne man, Peter, gått från kriminell drogmissbrukare till en av Jesus lärjungar?

Peter tillhör inte något speciellt samfund och det är något som jag ju också funderat mycket på. Jag tycker att Gud är större än till exempel Svenska kyrkan, mer än vad de försöker lära ut på stela ben.

Nu när jag läst klart boken kommer jag att fortsätta att undersöka det som Peter har sagt i den. Att läsa boken är bara ett steg på vägen. Fortsättning följer 🙂

Tack Peter för att du bjöd in Gud och tack för att du delat din berättelse så att jag fick ta del av den!

Boken finns att köpa hos Sjöbergs förlag: Vem kan laga en trasig själ

(Inlägget är inte sponsrat av någon)

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.