Dam i mynt

Jag tänkte att jag skulle dra ett kort ur en av mina Tarot lekar. Ett kort som kan representera den här dagen. Idag valde jag att dra ett kort ur Doreen Virtute och Radleigh Valentine leken Angel Tarot Cards. Kortet idag blev:

dam-i-mynt

Dam i mynt är en riktigt pedant kvinna. Hon har verkligen ordning och reda på allt. Hon organiserar och sorterar. Hon trivs bäst i hemmets lugna och trygga vrå där hon gärna städar och håller ordning på allt och alla. Dam i mynt vet oftast vad hon vill och hon planerar gärna in i minsta detalj hur något ska vara. Men hon är också omtänksam, precis som alla damer i leken är. Hon är ju en av mammorna i leken med allt vad det innebär. Eftersom hon är så ordningsam vet hon också hur viktigt det är att hålla god ordning på sin kropp. Hon är noga med vad hon äter och hon motionerar regelbundet för att hålla kroppen i trim. Ibland är det nästan så att det kan gå till överdrift. Men frågan är om man verkligen kan vara för noga med sin hälsa.

På just det här kortet ur Angel tarot leken, har hon en stor kittel med guldmynt framför sig. Pengar är inget problem för dam i mynt. Hon har vad hon behöver och eftersom hon är så bra på att planera så kommer hon inte att få några problem med ekonomin heller.

Får man det här kortet för en dag som idag, då tycker jag att man ska passa på att njuta av alla rikedomar man har omkring sig. Inte bara pengar, för de flesta av oss har så många andra rikedomar som är värda så mycket mer. Har du familj, njut av den. Eller om du som jag har snö utanför huset, ta en promenad och njut av det vackra vita omkring dig.

Jag kallar det här kortet för dam i mynt, men på kortet står det ju drottning av jord. Det är samma sak. Alla myntkort är förknippade med elementet jord. Och eftersom jag inte har så många drottningar omkring mig så väljer jag att säga dam. Damer har jag nämligen en del, eller kanske ännu mer rätt hade varit kvinna/kvinnor. Kvinna av mynt/Kvinna av jord.

Lämna en kommentar