Ett problem

Jag har ett problem. Det måste lösas. Hur gör man?

Ja, jag tänker skriva ner vad exakt det är som är problemet. Brukar hjälpa att se på det på ett papper och inte bara ha det i huvudet. I mitt huvud åker det bara fram och tillbaka och kommer ingen vart, samma spår hela tiden.

Sedan är det en stunds brainstorming som gäller. Alla möjliga och omöjliga förslag på lösningar ska skrivas ner. Listor kan göras på bra och dåliga saker.

När jag skrivit ner allt som har med problemet att göra, brukar jag gå en sväng. En prommenad på en kvart räcker ofta för mig. Eller också gör jag något helt annat en stund, stryker tvätt eller lagar mat. Vad som helst som inte har med problemet att göra.

När jag sedan kommer tillbaka så brukar jag tycka att problemet nästan löst sig själv. Svaret finns ofta där på mitt papper. Har det inte löst sig, så kan jag kanske åtminstonne stryka några av de alternativa lösningarna och sedan lämna anteckningarna en stund igen. För att återkomma senare.

Till slut är problemet löst och jag slipper ha det i mitt huvud hela tiden.

Just nu har jag ett problem med den här bloggen. Så nu ska jag praktisera min egen metod så får vi hoppas att det hjälper 😉 Svaret kommer kanske imorgon.

Lämna en kommentar