Färg på maten

Det är såklart viktigt vad vi stoppar i oss. Vi bör äta varierad kost så att vi får i oss alla de mineraler och vitaminer vi behöver. Mat med mycket färg har generellt även många antioxidanter i sig. När vi äter mat med mycket färg är det inte bara antioxidanter och vitaminer vi stoppar i oss. Även färgen på maten spelar roll. Din gröna gurka vibrerar på en helt annan nivå än den vidbrända, svarta köttbiten.

Försök att alltid ha frukt och grönsaker hemma i olika färger. Ena dagen känner du för att äta ett grönt äpple, nästa dag en orange apelsin. När du går till fruktskålen och väljer din frukt, då säger kroppen dig vilken färg du behöver och ett sug efter just den färg uppstår. Var då uppmärksam på din kropp och hjälp den. Är det ett grönt äpple du väljer så kanske du ska välja ännu fler gröna tillbehör till middagen, t.ex. gurka eller grön paprika.

Vad är du sugen på nu?

färgad frukt

Lämna en kommentar