Jag hoppar över…

Att hoppa över saker och ting är väl ganska vanligt när man är stressad.

På morgonen när du ska iväg  och du har vaknat för sent. Vad hoppar du över då? Frukosten? Borsta tänderna? Det här är förstås inte bra. Det vi gör på morgonen påverkar hela vår dag och hoppar du över frukosten, så kommer stressen att hänga efter dig hela dagen.

Jag vet att det är lättare sagt än gjort att stiga upp lite tidigare (tycker själv att sängen är bäst på morgonen), men om du har för vana att alltid hoppa över frukosten för att du stigit upp för sent, så prova att stiga upp lite tidigare. Prova en halvtimme tidigare och sitt i lugn och ro vid frukostbordet och ät en stadig frukost. Kanske du läser tidningen eller skriver en att göra lista för dagen. När du sedan lämnar hemmet mot arbetet, så är du lugnare och kan lättare ta eventuella motgångar.

Förhoppningsvis sitter lugnet i till lunch och då är det viktigt att du tar en stunds rast och äter i lugn och ro. Kanske du har möjlighet att göra en enkel avslappningsövning eller meditation, genom att bara sitta med slutna ögon och andas lugnt och koncentrera dig på andetagen.

Genom att vara noga med att ta rast och att börja dagen med frukost, så kommer du att klara dagens uppgifter mycket bättre. Du kommer att tänka klarare och orka mycket mer. Det kommer förmodligen också göra att de uppgifter som du måste göra kommer du att kunna göra både snabbare och bättre. Och eftersom du gör dem snabbare, bättre och rätt från början, så hinner du lätt med alla dina raster.

Att hoppa över saker för att det är stressigt är alltså ingen lösning, bara något som driver på och gör stressen ännu värre.

Lämna en kommentar