Jag själv

Det spelar inte någon roll vad alla andra gör eller säger. Det enda som spelar roll är du själv. Du är unik, du är fantastisk och det finns ingen annan som är som du. Du är väldigt viktig. Du kanske inte tror det idag, men så är det, jag vet det. Därför är det extremt viktigt att du tar väl hand om dig själv. Du behöver älska dig själv mer än någon annan och du behöver tro på dig själv.

Jag vet, det är svårt. Jag tillhör dem som gärna är hemsk mot mig själv. Jag lovar mig själv att bara jag gjort A och B, så ska jag få göra det där roliga sedan. Men när jag gjort både A, B och C så hittar jag på nya saker att göra och säger till mig själv att det där roliga får du göra en annan dag. Fast den där andra dagen kommer aldrig. Jag är också (ja, jag är fortfarande och jobbar själv fortfarande med det dagligen) väldigt bra på att säga dumma saker till mig själv. Som till exempel hur kunde du vara så dum som gjorde si eller så. Eller “Hur ser du ut egentligen, du ser ju inte klok ut”.

Att göra så mot sig själv, är såklart inte bra. Och det är väldigt enkelt att sitta här och både skriva och läsa detta och tänka, ja, visst, det är dumt, så ska jag inte göra mera. Men ändå, du hinner förmodligen knappt lämna datorn förrän du gjort det igen. Jag lovar, det är dumt och ditt högsta mål borde vara att älska dig själv. Lyckas du med det, då är inget i hela världen omöjligt för dig. Personligen är jag på god väg. Jag känner den där fantastiska känslan ofta nu och den är magisk. Jag önskar av hela mitt hjärta att du också får uppleva det.

Du kan kalla det självkänsla, självförtroende eller vad du vill. Det viktiga är du själv! Nu är det din tur att stå på prio ett listan.

Lämna en kommentar