Lite bibel

Ännu en gång sitter jag här och har ingen aning om vad jag ska skriva och om vad jag och min Gud ska prata om. Jag har inga speciella önskemål, mer än att jag vill skriva. Så det är väl lika bra att jag vänder mig direkt till min Gud och frågar; vad ska vi prata om idag.

-Vi borde prata om något av alla de ämnen som vi redan har pratat om, men som vi lämnat ofärdiga. Vi har flera gånger sagt att det ska vi återkomma till en annan dag. Idag är det väl en annan dag.

-Ja. Det funkar för mig. Har du något förslag?

-Vi skulle kunna prata mera om det där med bibeln.

-Visst. Då måste jag nog kolla vad vi sagt tidigare, för det kommer jag inte ihåg…… hittade ett inlägg som heter bibeln och ett som handlade om Josua. Men jag tyckte inte att det verkade som att vi hade några lösa trådar där. Jag ifrågasatte sanningen i bibeln och jag undrade varför du lät döda en hel stad för att göra Josua till en mäktig man. Men det verkar som att vi avslutade det.

-Ja, det gjorde vi, men det finns ju så mycket mer att säga om bibeln. 

-som vadå till exempel.

-Allt som står om Jesus. Det står ju massor med saker som du inte har nämnt här överhuvudtaget.

-Ja, men jag är inte någon storläsare av bibeln.

-Nej, men du kan några klassiska historier. Den om när Jesus helar en lam som hissas ner genom taket. Och du känner till historien om hur det gick till när Jesus föddes.

-Jo, men jag kan inte säga att jag kan dem. Finns det något vi ska säga om dessa berättelser då?

-Jag tycker att vi ska lyfta fram Jesus lite. Även om du inte tror på allt som står i bibeln och även om du är tveksam till att det gick till så som det står, så finns det mycket för dig att lära. 

-Vad ska jag lära?

-Att leva som Jesus.

-Aha… så jag ska börja hela folk.

-Nej. Det var inte så jag menade och det vet du. Jag menar att du ska vara den kärlek som Jesus var. 

-Men var han verkligen bara kärlek. Alla blir vi väl arga någon gång och alla gör vi väl fel ibland. Det tror jag gäller även Jesus. Man kan inte vara helt perfekt, inte ens Jesus.

-visst är det så. Och det är ju det som är det fina. Trots att man blir arg och trots att man gör fel så tycker jag att man ska sträva efter att bli ihågkommen på samma sätt som Jesus. Du är Guds dotter, på samma sätt som Jesus var/är Gud son och jag vill att du ska bli ihågkommen för alla de fina saker du kan göra och som du gör. Alla människor förtjänar att bli omtalade i en bibel, men nu är det inte så och det är också bra. För om alla hade blivit omskrivna i en bibel, då hade Jesus inte fått den framtoning som han fått. Han behöver det. Inte för att han är mer än någon annan, utan för att han visste hur viktig kärleken är och han försökte hela tiden vara den. Och det är precis vad jag vill att du också ska. 

-Hmmm det här var ganska djupt. Så genom att läsa bibeln ska jag lära mig att vara mera som Jesus, att vara mera kärlek.

-Ja, ungefär så.

-Ok. Jag får se. Jag har mycket annat att läsa som jag tycker är lite mer intressant.

-Du kommer att tycka att bibeln är intressant och förresten så finns nästan allt däri. Det som du säger att du hellre vill läsa, det finns också i bibeln. 

-Ok. Men jag vill nog inte det just nu. Nu ska jag ägna mig lite åt planering och sådant en stund.

-Gör det, men läs gärna bibeln en liten stund sedan.

-Vi får se….

Lämna en kommentar