Må bra med yoga

Många gånger är det stress som gör att vi mår dåligt och blir sjuka. Stress är bland annat en bidragande orsak till bland annat hjärt och kärlsjukdommar, men minst lika ofta till olika psykiska sjukdommar. Stress kan få oss deprimerade och trötta.

Det finns många olika metoder för att komma tillrätta med stress och de stressrelaterade sjukdommarna, men idag tänkte jag berätta lite om en som jag själv använder – yoga.

Yoga är en gammal indisk filosofi och finns i flera olika varianter. Du kanske har hört talas om power yoga eller ashtanga yoga.  Många tror kanske att yoga är några mystiska benbrytar övningar som ska utföras i en dunkel lokal med tända levane ljus. Så var det kanske för 30 år sedan, men idag har yoga flyttat ut i det riktiga ljuset och utövas idag av miljontals människor över hela världen, inte minst flera kändisar som Madonna och Malin Berghagen.

Yoga är inte heller bara olika yogaställningar utan handlar minst lika mycket om att andas rätt. I vårt stressade samhälle andas vi ofta bara med en liten del av våra lungor. Men lyckligtvis kan vi öva upp oss att andas rätt igen. Inom yoga finns flera andningsövningar som hjälper oss med detta.

Yoga kan dessutom utövas av vem som helst och man behöver inte några speciella redskap för att komma igång. Det man ska tänka på är att ha mjuka och smidiga kläder. Vill man kan man köpa yogamatta för att ha ett bra underlag när man tränar.

Vill du veta mer om yoga, rekommenderar jag www.yogamatta.info som tar upp grunderna inom yoga och ger dig tips på vad man kan tänka på om man ska köpa yogamatta och allt annat som har med yogamattor och yogaövningar att göra.

Lämna en kommentar