Massor att lära

Har du något husdjur? Verkligen synd om du inte har det.

Djuren omkring oss har så mycket att lära oss. Se på katten som den njuter av livet när den ligger i ditt knä och spinner. Eller se på hunden som ständigt visar kärlek mot sin familj. När du kommer hem från jobbet står din hund innanför dörren och viftar med svansen för att välkommna dig. Hur många andra i familjen visar den kärleken varje gång du kommer hem?

Eller titta på katten som är på jakt. Den bryr sig inte det minsta om att den suttit och spanat efter en liten fågel i två eller tre timmar. Den är helt inne i det den gör och lever helt i nuet. Mindfullness på högsta nivå kan man säga.

Men även de vilda djuren har vi mycket att lära oss av. Se hur väl de vilda djurens mödrar tar hand om sina barn och skyddar dem mot faror även om det ibland kan innebära fara för dem själv. Barnen busar och leker och de vuxna låter dem leka för de vet att leken är viktig i utvecklingen. De tänker förstås inte så, utan handlar på instinkter. De flesta av oss människor handlar förstås på samma sätt, men jag tycker ändå att man kan titta och lära av hur djuren gör.

Djur är ärliga och kärleksfulla och det kan vi nog försöka praktisera lite mer. Ska prova att under veckan som kommer göra som hunden, springa och möta mina familjemedlemar när de kommer hem. Jag ska också försöka att leva mer här och nu och ge massor med kärlek och vara ärlig. Vågar du anta utmaningen och göra världen ärligare och mer käleksfull?

Lämna en kommentar