Mer att göra lista

Senast inläggen har ju handlat om belöning och om attgöra listor. Nu har jag ytterliggare en sak att tillägga på den här punkten.

Du bör nämligen använda din attgöra lista även för att nå dina långsiktiga drömmar och mål. På varje lista du gör, bör något finnas med för att du ska kunna nå dina drömmar.

Drömmer du till exempel om att bli författare, ja, då bör du varje dag göra något för att nå din drömm. Du kanske kan ha med på din attgöra lista att du varje dag ska skriva något till din bok, i en kvart. Hur många sidor hinner du då på en månad? Kanske du är författare snarare än du tror.

Eller drömmer du om att flytta till hus? då kanske du varje dag ska titta bland husanonserna och för att inte glömma det, skriv upp det på din attgöra lista. Eller kanske det är banken du behöver kontakta…. Även om du inte hittar något lämpligt hus bland annonserna, så har du ändå kommit närmare. Du vet ju att de husen var inget, så de behöver jag inte titta på mer, bara resten kvar….

Det finns nästan alltid något du kan göra varje dag, för att nå ditt mål. Och för varje sak du gör, så kommer du ju ett steg närmare och på en hel vecka…. ja hur mycket närmare ditt mål hinner du komma på en vecka om du varje dag gör något för att nå ditt mål…?…..

Därför ska du alltid ha med något för att nå ditt mål, på din attgöra lista. Det har jag 🙂

Lämna en kommentar