Mindfulness och Nu

Mindfulness är som du kanske vet medveten närvaro. Inom Mindfulness handlar det alltså om att vara mer i nuet. Medveten om vad som händer och vad man själv gör just nu. Jättenyttigt och flera skulle må bra av att öva Mindfulness oftare.

För det är ju så att om du inte är närvarande i nuet, var är du då? Varför? Hur kan det du håller på med bli bra om du inte är närvarande i det du gör?

nu-tallOm vi inte är närvarande i nuet så ökar risken att vi blir uttråkade. Om vi istället är närvarande här och nu, kanske vi kommer att uppleva nya intressanta och spännande saker i vår vardag. Om vi t.ex. är mer medvetna när vi kör till jobbet, vad kommer vi att se då? Det kanske till och med är så att ett hus som du kör förbi varje dag har ändrat färg från blått till rött, utan att du har märkt det, just för att du inte är medveten i nuet när du kör. Du har kanske kopplat på en “autopilot” och tänker på helt andra saker när du kör till jobbet och därför missar du att huset ändrat färg eller något ännu viktigare.

Om vi istället för att vara närvarande i nuet, kopplar på någon typ av autopilot och kanske gör flera saker samtidigt för att “spara tid”, då kommer med tiden stressen och alla dess sjukdomar krypande mot oss.

Mindfulness hjälper oss att stiga ur våra inprogramerade vanor så att vi kan se på det som händer omkring oss på ett nytt och fräscht sätt.

Vill du veta mer om Mindfulness så är en sådan temavecka planerad framöver. Anmäl dig gärna till nyhetsbrevet genom att fylla i namn och adress här bredvid, för att inte missa när den temaveckan dyker upp.

Lämna en kommentar