Mindfulness

Mindfulness handlar om att leva i nuet. Låtsas att du är en utomjording som ser ochupplever allt för första gången. Hur känns marken under dina fötter? Hur känns kläderna du har på dig? När du skalar potatis, skalar du då potatis eller planerar du inför ett kommande möte?

Mindfulness är att ha tålamod och göra en sak i taget. Allt har sin tid. Släpp taget om sådant som har varit och sluta älta allt om och om igen.

Det handlar helt enkelt om att ta kontroll över sina tankar. Sluta dömma, både dig själv och de runt dig. Läste för ett tag sedan om en övning som gick ut på att man skulle tänka sig att man gick längs en väg. På andra sidan vägen kommer en bekant gående och du hälsar på honom/henne, men din bekant hälsar inte tillbaka. Då är det lätt att genom tanken dömma antingen sig själv, du kanske känner dig värdelös eftersom din bekant inte hälsar på dig. Eller kanske du drömmer din bekant som otrevlig. Men sanningen är kanske att personen i fråga är bekymrad över något och går i sina egna tankar och faktiskt inte hör dig.

Vill du leva ett mer mindfulness liv, bör du då och då uppmärksamma både dina tankar, din andning, hur kroppen känns och det du har runt dig.

Lämna en kommentar