Nå dina mål

Jag skrev innan idag om att man måste kämpa för att nå sina mål. Så är det. Men det finns ju metoder som gör det mindre kämpigt att nå dem.

1. Be om hjälp. Jag vet inte vad du har för mål, men oavsett så är det nästan alltid en bra ide att be någon om hjälp. Låt säg att du bestämt dig för att du ska gå ner i vikt. Då kan det vara bra om du har en partner som stöttar dig och handlar hem massor av god frukt istället för lördagsgodis. Eller kanske du har en vän som kan få dig att motionera lite mera.

2. Passa på när rätt tillfälle bjuds. Om vi tar exemplet med att gå ner i vikt, så kanske det inte är jättebra att börja med det precis innan jul då de flesta av oss äter mer än vanligt. Om målet är att åka på en lång härlig semesterresa, då kanske du inte ska vänta till efter jul med att boka den eftersom du då kanske har mindre pengar kvar eftersom du köpt julklappar för hela lönen. Det finns alltid bra och dåliga tillfällen. Försök hitta de mindre dåliga tillfällena när du ska nå ditt mål.

3. Dela upp målet. Om du bestämt dig för att gå ner 10kg i vikt, så är det en bra ide att dela upp det i mindre delar och fira vinsterna. Är målet att gå ner 10kg, så kanske första delmålet är att ta sig iväg till en träningslokal och börja träna. Ibland kan ett så litet mål som att ta sig till en speciell plats vara stort nog.  Kom ihåg att belöna dig själv. Och om målet är att gå ner 10kg så är det ingen lämplig belöning att köpa en chokladkaka och stoppa i sig. Kanske passar bättre att få köpa en tidning med träningstips för inspiration till ytterligare framsteg eller nya träningskläder. Det behöver inte vara något som kostar pengar heller. Varför inte ge dig själv en härlig avkopplande helg då du inte gör något mer än njuter av nuet.

4. Motivation. Detta är förmodligen det viktigaste. Utan motivation så kommer du inte att lyckas, så enkelt är det. Du måste verkligen vilja nå ditt mål. Har du motivationen så kommer du att klara det förr eller senare.

na-dina-mal

Lämna en kommentar