Nödbromsen

Har du koll på din nödbroms? Det borde du. Eller vad gör du när allt skenar för dig. Du ska på två möten samtidigt och barnen skriker och bråkar medan du försöker förbereda dig för det ena av mötena. Var det inte igår du skulle fixat de där papperna till…. och hur var det med motionen. När tränade du sist och borde du inte åka och shoppa lite nya kläder. Vem ska fixa maten till helgens gäster och vad ska du bjuda på?….

När det blir så här jobbigt och allt skulle varit klart igår, då är det nödbromsen som gäller. Jag brukar då släppa allt och bara gå och lägga mig. Jag brukar lägga mig på sängen och försöka sova en timme. För när allt skulle varit gjort igår, så spelar det ju ingen roll. Då hinner man inte ändå och om man ska försöka göra något av sakerna när man är så där uppstressad, så blir de ändå inte alls bra.

Nej, bättre att lägga sig och vila så att man utvilad kan ta tag i en av sakerna och göra den bra, istället för att göra alla lite och dåligt. Medan man ligger där och vilar, så klarnar det också ofta vilket det är som faktiskt behöver göras, vilket som är viktigast. När man då har vilat färdigt, så gör man det viktigaste och väntar med det andra.

Själv brukar jag tänka mig att jag drar i en sådandär nödbroms som förr fanns på tåg och som det står nödbroms på. Ibland räcker det med att jag drar i bromsen, tar några djupa andetag och sedan kan jag fortsätta på rätt väg.

Lämna en kommentar