Nycklar

Nyckeln till framgång har du säkert hört talas om. Jag tror inte att det är en nyckel som leder till framgång. Jag tror att man behöver flera nycklar. Olika nycklar som leder till olika saker. Har du t.ex. dåligt självförtroende/självkänsla då behöver du nycklar som hjälper dig att låsa upp det problemet så att du kan ta dig vidare. Har du redan bra självkänsla då är det förmodligen andra nycklar du behöver.

Det kan också vara så att du har saker i livet som inte fungerar trots att du har en nyckel för att lösa problemet. Problemet kan då vara att du har fel nyckel. Det kanske är en nyckel som fungerar för väldigt många andra med samma problem, men just den passar inte dig. Då gäller det att hitta en annan nyckel som passar bättre.

Vi tar ett exempel. Anta att du ska klättra upp i ett träd. Det finns mängder med olika sätt att ta sig upp i ett träd. Alla runt dig väljer att svinga sig i rep för att ta sig upp. Det är ett sätt som fungerar för de andra och därför blir du irriterad, arg och ledsen när det inte fungerar för dig. Du förstår till slut att det kanske finns andra sätt att ta sig upp i trädet och du börjar se dig omkring för alternativ. Du ser folk som använder stege. Det verkar ju smart. Du provar, men det vill sig inte. Det känns vingligt och det verkar som att stegen hela tiden vill glida iväg åt ena eller andra hållet. Till slut får du se någon som börjar klättra direkt på trädet. Det ser svårt ut, men du är villig att försöka. Hur konstigt det än verkar, så är det den här metoden som fungerar bäst för dig. Du har hittat din nyckel för att ta dig upp i trädet.

På samma sätt är det med nycklar för att bygga självkänsla och en massa andra saker.

Första steget är alltid att ta reda på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det som fungerar behöver du ju inte göra något åt, men det kanske kan ge dig ledtrådar till hur du ska kunna hitta nycklar till det som inte fungerar. Jag hoppas kunna erbjuda dig flera olika nycklar inom flera olika områden.

Målet är att du ska känna vind i seglet så att du kan ta dig till toppen och lysa som den stjärna du är.

Lämna en kommentar