Och Gud ändrade sig

Boktips

I går läste jag ut boken ”Och Gud ändrade sig för att hans folk vågade be”. En helt fantastisk bok. Jag har under en period kämpat med just bön, men efter att ha läst den här boken så fick jag glöden att börja be. Inte bara glöd att börja, nu rasar det inombords. Nu vet jag inte ens om jag vågar sluta be 🙂

Tidigare tänkte jag att jag måste utforma bönen på ett särskilt sätt och att inte vad som helst duger. Därför gick jag och tänkte på det istället för att sätta igång och be. Nu inser jag att huvudsaken är att vi börjar be. Visst är det bra om bönen är bra och ”rätt” utformad, men det är viktigare att vi ber, än att vi bara tänker att vi borde.
Den här boken kommer jag att läsa igen. Och igen…. förmodligen 🙂 Eftersom jag är med i Sjöbergs förlags bokklubb fick jag boken lite billigare, men man behöver såklart inte vara med i deras bokklubb för att köpa den. Du hittar boken här ->

Pärm för bön

Som hjälp för att be har jag skapat mig en pärm. Pärmen hjälper mig att på ett överskådligt sätt få med allt/alla jag vill be för.

Tekniken med en pärm lärde jag mig via Youtube. Jag gillade metoden som Linda i klippet här intill har använt i sin pärm och jag tänkte att jag skulle göra min på liknande sätt. Men att få så mycket bra innehåll som hon har i sin pärm, det tar tid att samla på sig, det märkte jag direkt.

När jag började och skulle skapa en pärm, tänkte jag att jag inte ville ha allt i en pärm. Jag är inte så förtjust i pärmar, jag är en block människa :). Därför började jag göra i ordning ett block, men det gick inte alls bra…. Jag insåg nästan direkt att vissa ”kategorier” som jag vill be för ville ha mera plats och andra lite mindre och att jag i förväg inte skulle kunna avgöra hur många sidor jag skulle behöva avsätta till varje kategori. Dessutom, när jag hade gjort mina kategorier, så kom jag på att jag ville ha några till kategorier in mellan de andra och då havererade hela blocket.  I pärmen kan jag flytta runt och lägga till hur mycket jag vill. Jag tänker att det får vara en pärm tills vidare. Kanske jag kan flytta över till ett vanligt block senare, när jag vet lite mer hur jag vill ha det.

Vad ska man ha i sin pärm för bön då? Ja, det bör man såklart välja själv. Jag är inte här för att lära ut hur man ska göra varken det ena eller det andra, jag bara visar hur jag gör. Vill du så får du gärna använda några av mina idéer, eller så hittar du några egna.

I min pärm, har jag precis som i filmen en kategori där jag prisar Gud. Det är den kategori som jag fyllt mest hittills och det är ju bra, prisa Gud kan man inte göra för mycket :). I kategorin ”prisa Gud, har jag bland annat två psalmer ur Psaltaren som jag klistrat in och läser. Jag skapade en pdf-fil med dessa båda fantastiska psalmer. Den finns att ladda ner Gratis om du också vill ha den (se nedan).

Utöver en avdelning för att prisa Gud, har jag precis som kvinnan i klippet ovan, en kategori för mig själv och för min familj. Och efter att ha läst boken Och Gud ändrade sig… så har jag en kategori där jag satt in Open Doors bönekalender.

Lämna en kommentar