Om mig

Hej!

Jaså du vill veta vem jag är. Okej, jag heter Linda. Jag är gift och har tre barn varav två är utflugna. Jag, min man och dottern bor på en gård där vi har bland annat hästar, hund, katter och en massa smådjur.

Strax innan millennieskiftet mötte jag min första depression. Jag var sjukskriven ett par månader och började då sökandet efter något. Först och främst behövde jag hitta lösning som tog mig ur depressionen. Jag fick hjälp av sjukvården, men tyckte att jag hittade bättre svar i det jag tog reda på själv. Efter ett tag återgick jag till jobbet, men jag var inte densamma. Efter första gången med sjukskrivning för depression så hängde det kvar som en grå hinna över hela min tillvaro. Så sökandet fortsatte….

Efter något år var det inte längre någon grå hinna utan ett svart mörker som sänkt sig över mig. Sammanlagt tre gånger har jag nu gått igenom depressionens mörka korridorer.

Sedan första depressionen har jag läst mängder med böcker inom ämnet psykisk ohälsa vilket i sin tur ledde till olika andliga böcker och  experiment.

Böckerna om psykisk ohälsa står i alla fall på mitt bibliotek väldigt nära böcker om andlighet. Vissa självhjälps böcker kan man hitta på samma hylla till och med. I sökandet efter något mer, så hittade jag bland annat änglakort och tarot kort. De ledde sedan vidare till andra andliga övningar och kurser. Jag blev ganska bra på att berätta vad de olika tarotkorten betyder.

Men så en dag dök en fråga upp som jag gick och funderade på kring änglar. Vad det var jag undrade kommer jag inte ihåg, men jag tänkte att jag får gå till den källa där jag visste att mest information fanns om just änglar. Doreen Virtue var den jag visste var expert. Hon var änglarnas talesperson och drottning av New age. Verkligen drottning. Alla inom new age visste/vet vem Doreen var/är.

Men svaret jag sökte hittade jag inte hos Doreen. Hon hade nämligen lämnat New age och börjat följa Jesus. För mig var det en lika chockerande nyhet som om någon sagt att påven plötsligt börjat hålla på med New age.

Doreen hade en liten minibok som man kunde ladda ner gratis där hon förklarade allt. Och där hade hon skrivit att hon hittat det som jag sökte. Frid….. Hur kunde det vara möjligt?

Som New age anhängare hade jag varken förnekat Gud eller Jesus. Tvärt om. Hur kunde det då komma sig att hon nu hittat Frid?! Jag hade då aldrig läst hela Bibeln, men jag trodde mig veta vad som stod i den.

Nu har jag äntligen läst hela Bibeln och slängt massor med böcker och kort kopplade till New age. Och ja, jag har hittat det jag sökte. Visst är världen runt mig skakig. Väldigt skakig dessutom. Psykisk ohälsa finns fortfarande lite för nära, i familjen, och jag precis som många andra har alla möjliga problem som måste lösas och vissa av dem större än någonsin tidigare. Men trots det så känner jag mig mycket lugnare. Nu behöver jag bara be till Gud så hjälper han mig. Det är så otroligt skönt.

För mig handlar det inte längre om religion utan om relation. En nära relation med Gud. Allt annat kan kvitta.

Alla mina gamla inlägg om tarot och annat new age relaterat finns kvar på den här bloggen. De är där för att visa dig att det är möjligt att lämna det bakom sig och de visar också vilken lång väg jag vandrat innan jag äntligen hittat rätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.