Redan fredag

Fredag igen. Hur kan det vara möjligt. Den här veckan har kanske gått något lite långsammare än många andra, men det är ändå den sista hela vecka i juli som avslutas nu. Snart är ju hela sommaren slut och det är dags att förbereda för hösten. Jag tycker i och för sig att hösten är ganska ok. Jag gillar nog hösten mera än jag gillar vintern. På vintern är det halt på vägarna och kallt är det. Stressig är det också när det är vinter. December är varje år lika stressiga. Fast häromdagen köpte jag faktiskt en julklapp. Det var en bok som jag tyckte passade så bra.

-Om du inte visste det, så kan jag upplysa om att alla veckor innehåller sju veckodagar och varje dag har 24 timmar. Det spelar ingen roll vilken årstid det är eller hur mycket eller lite du har att göra. Det är samma.

-Jo, jag vet, men varför känns det som att det går så fort. Jag hinner inte med något.

-Så kan du inte säga. Du har ju hunnit med massor och det är faktiskt långt kvar innan sommaren är slut.

-Men jag ville göra så mycket. Jag ville åka till mina föräldrar i Skåne och jag vill åka med dottern till Borås djurpark. Jag har inte varit utanför dörren knappt.

-Det är för att du varit upptagen med en väldig massa andra saker. Du har till exempel nästan helt själv planerat ett bröllop inkl. festen och du har skött alla inköp i samband med detta. Dessutom så håller ni på med en renovering av huset, vilket också kräver sin tid. Utöver det så är du väldigt engagerad i ett lokalt fiberprojekt och du har som vanligt ett hem och familj att ta hand om. Dessutom har du satt mål för dig själv som gör att du tycker att det känns som att tiden går fortare. Men så är det inte. Det är bara att det händer så många bra saker för dig just nu.

-Bra, men ändå ansträngande.

-förresten så tycker jag att du ska ta det lite lugnt ett tag. Du håller på att krocka med dig själv. Du vet de där känslorna av tillfällig yrsel och illamående. Det är allvarliga tecken. De måste du lyssna på. Jag tycker faktiskt att du ska uppsöka läkare och göra en riktig hälsoundersökning.

-Det vill jag inte. Jag gillar inte sjukvården. De har inte tid för mig. Jag klarar mig.

-Jaså… vi får väl se.

-Försöker du skrämma mig?

-Nej, jag vill bara att du tar hand om dig själv. Du gör det bättre nu, men inte tillräckligt bra. Ett snack med en läkare hade inte varit fel.

-Ok, jag ska kanske göra det när semestrarna är slut. Nu är det inte någon vits med att göra något. Kan vi sluta här för idag. Jag känner mig faktiskt lite knasig i huvudet just nu. Jag vill vila en stund.

-Gör så, men tänk på vad jag sagt. Det är allvarliga grejer du experimenterar med.

-Jaja….

Lämna en kommentar