Rutiner

Det är vad du gör varje dag som gör den största skillnaden. Att ge sig ut i löparspåret ett par timmar en gång om året, det ger inget annat än träningsvärk. Om man däremot ägnar så lite som en kvart åt att motionera, men om man gör det varje dag, då kommer man förr eller senare att upptäcka att både konditionen och styrkan  har förbättrats. Kanske att byxorna börjar sitta lite lösare också.

Om du varje dag lägger all disk i en hög på diskbänken, så kommer det så småningom att bli en intressant upplevelse i doft och smådjur. Förmodligen kommer du att bli utan porslin också. Man kan diska en gång i månaden, men jag tror att du håller med om att det är bättre att göra det varje dag.

På samma sätt kan du förändra hela ditt liv, en liten bit varje dag. Det finns mängder med olika rutiner du skulle kunna börja med för att skapa ett för dig bättre liv, ett liv mer mer energi och glädje.

Du kan göra det till en rutin att varje dag skriva några rader till en bok. Skriver du en sida varje dag, så har du 365 sidor vid årets slut. Att däremot sätta sig och skriva alla 365 sidorna på en gång, känns ofta som ett väldigt stort och jobbigt projekt. Men när det delas upp i små portioner varje dag, då blir det plötsligt överkomligt.

När du fått till en bra rutin, är det som rutinen att borsta tänderna (vilket jag antar att du gör varje dag). Du bara gör det. Det är inget du behöver fundera på. Skulle du sluta borsta tänderna så blir det snart hål i dem. Det hjälper inte att borsta tänderna i ett par timmar dagen innan man ska till tandläkaren. Du måste göra det varje dag.

Lyckas du med tandborstrutinen, då klarar du vilken rutin som helst. Det är bara att välja vilken rutin du ska börja med. Du kan använda rutiner för att nå nästan vilka mål du vill. Vilken rutin ska du börja med?

Lämna en kommentar