Skapa en plan

Att skriva ner en plan är verkligen A och O för att komma någonstans. Det spelar faktiskt inte så stor roll vad det gäller. Den som ska bygga ett hus, börjar inte bara i den ena delen och sätter ihop några brädor, vilka som helst, och hoppas på att det ska bli ett hus när allt är klart. Först behöver man ha en ritning och vanligtvis har man plan för i vilken ordning man ska göra saker. Det är väldigt få som börjar med att sätta fönster på plats för att sedan lägga golv och tak.

Det konstiga är att i vårt dagliga liv gör vi så hela tiden. Vi sätter upp dörrar och fönster och låser dem gärna så att vi känner oss trygga. Men vad hjälper det att låsa dörren om det inte finns några väggar runt omkring.

Vill du ha vind i ditt segel och nå bergets topp, då behöver du en plan. Hur din plan ser ut är upp till dig. Vi har alla olika bergstoppar att nå och därför går det inte bara att kopiera och klistra in någon annans plan. Du behöver sätta dig ner och göra en egen.

Steg ett i din plan kanske är att fundera ut vilken av alla bergstoppar du ska till. Vad är du här på jorden för att göra? Vad är meningen med just ditt liv? Svaret på dessa frågor hittar du inte här. De svaren har du redan. Det jag kan hjälpa dig med är att hitta svaren. Jag kan ge dig tips på hur man sätter upp en plan och vilka delar den kan innehålla.

Har du redan en plan? Då kanske det är nycklar som låser upp dörrar i de olika stegen du behöver. Mer om nycklar kan du läsa här…. 

Lämna en kommentar