Skrivbordskoll med feng shui

Hur ser det ut på ditt skrivbord? Kaos? Eller inte en pryl?

skrivbordstok-litetEtt välstädat skrivbord kan faktiskt göra det enklare för dig att tänka klart. Ett rörigt skrivbord däremot kan göra oss stressade och irriterade. Om det ligger högar med arbete som väntar på att sorteras eller avslutas så stjäl de en del av vår uppmärksamhet, vilket betyder att det vi skulle gjort kanske också kommer att hamna i en hög, som stressar ännu mer.

Ta därför tag i ditt skrivbord och rensa undan alla högar. Varför inte praktisera lite feng shui på skrivbordet. Även feng shui funkar fint att begränsa till mindre delar och behöver inte innefatta ett helt hus eller ett helt rum. Ditt skrivbord funkar utmärkt att börja med om du aldrigt tidigare provat på feng shui.

Som grund bör du utgå från ett så rent och välstädat skrivbord som möjligt. Se till att ha en bra papperskorg intill dig så att du kan slänga allt du faktiskt inte behöver. Det är ofta väldigt mycket som man kan slänga.

Se till att placera friska växter på skrivbordet, särskilt viktigt är det om du har datorn där.

Inom feng shui placerar man gärna olika föremål inom speciella områden för att antingen minska ner eller öka energin där. Om du till exempel placerar en lampa i bortre vänstra hörnet av ditt skrivbord så kan det stärka din ekonomi.

Placera även viktiga referensböcker till vänster, i kunskapsutrymmet. Vill du ha foton på bordet, placera dem till höger.

Som sagt är det dock viktigast att hålla undan högar av pågående eller oavslutade projekt. Skrivbordet ska hållas rent för bästa tankeverksamhet.

fengshui-figurer

1 tanke på “Skrivbordskoll med feng shui

  1. Hej!

    Jag hittade din blogg på bloggpluss. Är du nöjd med trafiken du får därifrån? Jag är inte det och jag har hittat bättre gratis surfar.
    Om du tittar in på min blogg: http://buriram.nu så har du många bättre alternativ. Och alla är gratis. Ett bra sätt att öka rankingen hos bloggportalerna och google. Lycka till!

    Per Rollemark

Lämna en kommentar