Släpp loss kreativiteten

Att släppa loss kreativiteten kan hjälpa oss att få ordning på våra tankar. Vi kan lättare förstå våra tankar om vi låter dem komma fram till exempel genom att måla eller skriva.

Så jag uppmanar dig att skriva en dikt och måla en bild idag.

När jag själv fick höra att jag skulle måla en bild och skriva en dikt, satte jag upp alla murar och sa nej, vad ska det vara bra för. Jag kan inte, vill inte. Men av någon anledning gick jag ändå och plockade fram barnens kritor och gjorde en teckning.

För mig blev det bara med en massa färg  i ett konstigt mönster hur som helst, men när jag var klar var jag ändå ganska nöjd. När jag var klar med bilden, skrev jag en dikt. Och det där med dikt, hade jag nästan ännu högre murar att ta mig över för att göra. Hur gör man en dikt? Ja, för mig blev det att skriva ner ord som jag kände just då. Inget mästerverk något av det, men jag lyckades och det är det viktiga.

När man är klar kan man ju slänga det man gjort och ingen annan behöver se det. Så fram med papper, penna och någon typ av färgpennor eller kritor och släpp loss din kreativitet. Kanske du blir biten och vill göra om det imorgon.

borstar-ikonen-borsta_~u17552689

Lämna en kommentar