Stress i högar

Jag jobbar fortfarande med den här serien om stress, men jag tänker inte stressa med den. Stress är ju som bekant inte alls bra för hälsan, men stresserien kommer att komma efterhand.

Idag läste jag i senaste nummert av Amelia om hur man undviker jobbstress. Där tog de upp som jag det som jag själv brukar ta till ibland, nödbromsen. En symbolisk broms att dra i om det blir alldeles för mycket. Man drar i bromsen och så att man kan stanna upp, andas och förhoppningsvis fortsätta mindre stressad eftersom flera saker kanske löser sig ändå.

Men det bästa tipset i Amelia, som jag faktiskt inte tänkt på precis som de rekommenderade.

Vissa saker bara måste göras, så är det. Men de här sakerna behöver inte göras alla på samma gång. Därför kan man dela upp att göra sakerna i tre högar:

  • Måste göras nu
  • Måste göras
  • Göras senare

I den högen som heter “Måste göras nu” får det inte ligga mer än max 5 saker. Ligger det fler än fem saker där, bör du se över dina prioriteringar och din sortering. Man kan inte göra allt nu. Vissa saker måste kunna vänta.

Lämna en kommentar