Tarot

När jag skaffade min första tarot lek, visste jag inte alls vad jag gav mig in på. Jag hade sett på det okända på tv och i ett avsnitt användes änglakort. Jag tyckte det verkade spännande och beställde hem en av Doreen Virtues änglalekar. När jag ändå beställde så tog jag hem en tarot lek också. Tänkte att det kunde vara kul att prova.

Änglaleken blev jag förtjust i direkt. Jag frågade och fick svar som jag kunde begripa. Tarotleken var värre. Den förstod jag inte mycket av. Så min tanke var att jag kör väl på med änglaleken och struntar i Tarot korten.

Men så blev det inte. Min man lånade leken med änglarna och han blev lika förtjust i dem som jag vilket resulterade i att jag inte fick tillbaka de korten.

Ok, tänkte jag, det kan väl inte vara värre än att det går att lära sig de där tarotkorten. Jag började titta på “instruktionsfilmer” på youtube. Men det visade sig att de flesta som spelade in filmerna hade en helt annan lek än mig. Så jag tänkte att om jag ska lära mig det här med tarot, så är det nog bäst att jag har “rätt” lek och beställde en Rider Waite lek.

Det gick sådär kan man säg. Ända tills jag stötte på Ylva Trollstierna. Äntligen någon som förklarade på ett logiskt sätt som jag kunde förstå. Jag anmälde mig till kursen som Ylva håller i och äntligen började korten hamna på rätt plats :).

Tarot har använts sedan långt långt tillbaka i historien. Det är en kortlek bestående av 78 kort som alla har olika betydelse. I tarotleken finner du allt som händer och kan  hända i livet. Både stort och litet. Själv ser jag inte Tarot som ett ”spå” redskap, även om det är mest känt som hjälpmedel för att spå om folks framtid.

För mig är Tarot korten rådgivare och det är en enorm skillnad på att få ett gott råd och på att få en spådom.  Jag kan rådfråga min lek om allt från vad jag ska göra för mat åt familjen till betydligt svårare frågor som rör t.ex. arbete, hälsa och viktiga val i livet.

Tarotkorten är alltså 78 stycken i en lek. Av dem ingår 22 kort i det som kallas den stora Arkanan (den stora hemligheten). De andra korten (56 stycken) är fördelade på det som kallas stavar, bägare, mynt och svärd.

Man behöver inte vara medial för att lära sig använda tarot kort, men man måste ha ett brinnande intresse. Det är 78 kort man ska lära sig känna. En del påstår att man inte behöver lära sig alla kort utantill, utan att det finns enklare metoder (genvägar). Några genvägar finns inte i det här fallet. Vill man verkligen lära sig förstå korten måste man lära känna dem.

Jag sa tidigare att jag ser tarotkorten som rådgivare och om jag ska skaffa mig en rådgivare så vill jag gärna lära känna den innan jag följer råden som han/hon ger. Jag anser att man måste bli vän med varje kort innan man kan använda dem. Och att bli vän med 78 olika kort det tar sin lilla tid. Om du träffar 78 nya människor så lär du inte känna dem på en eftermiddag. Några utmärker sig kanske lite mera och dem lär du snart känna igen och vet var du har. Men många av dem blandar du ihop och vet inte riktigt vad de går för. Precis så är det med Tarot korten.

 

Lämna en kommentar