Tarotkurs

I helgen ska jag på ännu en kurs i Tarot. Jag tror inte man kan bli fullärd någon gång. Nästan varje gång jag använder korten upptäcker jag något nytt. Det gör det väldigt spännande. Helgens kurs har temat tarot och tidigare liv. Ska bli intressant att se vad det finns för samband där. Jag har aldrig funderat på att använda korten för att se på tidigare liv. Men kanske efter den här helgen….

Eftersom jag ska iväg plockade jag fram alla mina lekar och har sorterat dem så att alla korten ligger i ordning. Överst har jag alltid stora arkanan, därefter alla stavar i nummerföljd såklart. Efter stavarna har jag bägarna och sedan mynten. Sist i min hög ligger svärden.

Jag har idag skannat in alla korten från Doren Virutes lek, Angel tarot. Jag använder nästan aldrig den leken. Det är väldigt fina bilder, men av någon anledning gillar jag den inte så mycket ändå. Kanske det beror på att rättvisan och styrkan har annan plats än vad jag tycker och att t.ex. döden inte heter döden utan “Release”.

På alla Stora Arkanan korten i Angel Tarot leken så är ärkeänglarna “avbildade”. Här är ett smakprov på tre av korten ur leken. Bland annat lyckohjulet där ärkeängeln Mikael finns med.

tarot kort

Lämna en kommentar