Terapi på nätet del 2

Efter att ha vägt fördelarna mot nackdelarna i föregående inlägg om terapi på nätet (https://lileli.se/terapi-pa-natet/) mot varandra och man sedan kommit fram till att terapi på nätet kanske kan vara något för just dig. Då är det ett par saker du bör tänka på för att du ska hitta den bästa terapin för just dig.

  • Det är bra att veta vilken typ av terapi form det handlar om. Forskning har gjorts på KBT via nätet och det har visat att det är en terapiform som fungerar.
  • Innan du anmäler dig till någon terapi vill du såklart veta vilka som ligger bakom sajten. Vad har de för tidigare erfarenheter, har de någon typ av legitimation?
  • Om det är ett KBT program du har tänkt dig, kolla då upp att det verkligen är det. Det går att kalla det för att terapin är inspirerad av KBT och då ska man veta att det inte säkert är en KBT behandling man får.
  • Var noga med att kontrollera att det finns kontaktuppgifter. Det är ju din terapi och det är du som ska behandlas och därför är det viktigt att det verkligen finns någon som kan hjälpa dig när du behöver hjälp.
  • Ta också reda på i förväg ungefär vad det är du ska göra för uppgifter, så att du inte plötsligt står där med milslånga dokument att läsa genom för att svara på en enkel liten fråga. Försök också ta reda på ungefär vilket resultat du kan förvänta dig.

terapi-pa-natet

 

Lämna en kommentar