Terapi på nätet

På nätet hittar man väldigt mycket. Så varför skulle det inte finnas olika terapi former? Jag tänker inte tipsa om någon speciell terapeut här, eftersom jag själv inte har någon erfarenhet av det, men jag kan ändå se flera fördelar och nackdelar och kanske tips på vad du ska tänka på  om du funderar på att välja en terapeut på nätet.

Det bästa med nätet tycker jag är att det inte finns några tider att passa. Om du vill göra övningar eller svara på frågor mitt i natten, så är det kanske inte det bästa, men det är fullt möjligt. Det är också enklare att göra övningarna i sin egen takt. Och framförallt slipper du det där med att boka tid för nästa möte osv. Om det är svåra frågor du ska svara på, så kan du själv bestämma att du ska gå ifrån en stund och fundera ut svaret.

Men det finns också nackdelar med att välja terapi via nätet. Om man t.ex. har allvarligare psykiska problem eller om det finns några frågor kring medicin, så är det mindre lämpligt att välja terapi via nätet. Då tycker jag absolut att man ska ta kontakt med den “vanliga” sjukvården. Ibland kan det bli stora mängder text att läsa, vilket kan kännas motigt, speciellt om man inte gillar att läsa. Om man är en sådan person som gärna skjuter upp saker på framtiden då är det lätt att övningarna inte blir gjorda alls och då har såklart terapin ingen effekt heller.

terapi-pa-natet

Lämna en kommentar