Trädgårdsterapi

Läste om en alldeles underbar behandlingsform mot bland annat utbrändhet – trädgårdsterapi. Man får åka till lantbruksuniversitetet i Alnarp och där får man pyssla om växter och se hur naturen har sin gång. Det går inte att stressa med växter, de växer inte fortare för det. Dessutom är det så nyttigt att vara ute i friska luften.

Att arbeta i trädgården stimulerar kroppens alla sinnen och det är som rena medicinen. Själv har jag en liten trädgård som visserligen består till stor del av ogräs, men det bryr jag mig inte om. Finns ju så fina ogräs, maskroser till exempel. Men att gå ut i trädgården och känna doften från rosenbuskarna eller att plocka ett solmoget bär från vinbärsbusken är verkligen som balsam för själen. Så jag förstår att de som fått denna behandlingsform faktiskt tillfrisknar.

Mer om Trädgårdsterapi kan man läsa hos DN och i tidningen PS! samt på tidningen PS! blogg

2 tankar på “Trädgårdsterapi

  1. Sv: Hej och tack för ditt besök på min blogg samt de fina orden! Du är varmt välkommen åter (eller ska man skriva kallt när det är så varmt just nu? Hihi)

    Den här artikeln läste jag och jag önskar jag kunde skicka min mamma på den.. låter perfekt för henne.. såg att landstinget betalar det, men så ska man få en fem barnsmamma att lämna sitt liv för att gå runt där.. kan tyvärr inte se henne göra det även om hon verkligen skulle behöva det!

    Kram och trevlig söndag

Lämna en kommentar