vad kan man använda tarot till

Många skulle nog säg att man kan använda tarot till att spå in i framtiden. Jag skulle inte säga så. Jag ser korten mer som rådgivare. Därför kan man använda dem till så mycket mer, annat, än att spå in i framtiden. Förresten så finns det inget som heter framtiden, för allt är nu. Mer om framtid och nutid kan vi diskutera en annan gång.

Eftersom mina tarot kort är mina rådgivare, så kan de hjälpa mig med lite av varje. Om jag t.ex. ska köpa en ny bil, då kan jag lägga några kort och på så sätt få veta vad korten tycker om den aktuella bilen som jag funderar på att köpa. Om jag frågar om den nya bilen och får t.ex. paret ur stora arkanan, då skulle jag köpa den. Bilen och jag kommer ju att vara som gjorda för varandra. Får jag vagnen eller 6 i svärd skulle jag också köpa. Får jag däremot fem i mynt så blir det en dyr affär. Det kommer förmodligen att bli många dyra reparationer på den bilen. Får jag den hängde så är det inte heller någon bra affär. Jag kommer mest att tycka synd om mig själv under hela tiden jag äger bilen.

I motsats till framtiden kan man titta på det som har varit. Man kan lägga kort för att se vad man bär med sig från tidigare. Det är minst lika intressant och förmodligen mer lärorikt att titta på det som har varit än att titta på det som ev. ska komma. Det kanske visar sig att jag går och bär på en händelse från förra veckan som egentligen inte borde betyda något, men som ändå ligger och gnager. Kan jag med hjälp av korten komma på vilken händelse det är, kan jag sedan fråga korten om råd om hur jag ska komma vidare och släppa det som gnager.

Mina tarot kort är alltså inga spå verktyg utan rådgivare. Visst använder jag dem till att få råd även om framtiden, men inte bara till det.

tarot

Lämna en kommentar