välja tapeter

Jaha, vad tycker min käre Gud att vi ska prata om idag?

-Vi behöver inte prata så mycket idag. Du ska iväg och har en tid att passa.

-Ja, men det är nästan en timme tills jag behöver köra.

-Jo, men du har lite annat att göra också. Du kan inte bara gå härifrån och sätta dig i bilen.

-Nej, men nu vill jag prata om något vettigt. Inte hur och vida jag kommer att hinna det eller inte. Det är jag som gör den bedömningen idag, inte du.

-Ok. Vi kan prata om tapeter.

-Tapeter?

-Ja, är inte det ett aktuellt ämne för dig?

-Jo. Vi ska välja tapeter, men är det verkligen något att prata med sin gud om?

-Allt kan man prata med sin gud om.

-Suck. Ok, vi ska välja tapet till vårt vardagsrum och jag har tagit hem fyra olika tapet “böcker”. Men så svårt. Det finns ju hur många tapeter som helst att välja mellan. Allt från blommigt, rutigt och randigt. Det finns väldigt mönstrade tapeter och sådana som är lite mindre mönstrade. Hur ska man kunna veta vilken tapet man ska ha?

-Det beror såklart på tycker och smak.

-Ja och det är där ett av problemen dyker upp. Vi är fem i den här familjen och alla verkar tycka olika. Hur gör man då? Dra lott känns inte som något alternativ när det handlar om att välja en tapet. Den ska ju ändå sitta där ganska många år.

-Ja, den är knivig. Det handlar helt enkelt om att ge och ta.

-Ja, men det är inte lätt. Har du inte något bra knep för hur vi kan göra, hur vi kan tänka och resonera.

-Inte något generellt knep, men jag tycker att ni ska sitta ner samtidigt hela familjen och titta i tapetkatalogerna. Som det är nu så har ni suttit var och en för sig själv och bläddrat. Det kommer att ge mer när ni hör varandras resonemang. Om du till exempel säger varför du föredrar en tapet i grått, så kanske det är något som de andra inte har tänkt på. Om sedan din man säger något som han gillar så finns det kanske en anledning till varför han tycker att just den är bra och om du hör vad han säger och hur han resonerar, då är det lättare för dig att förstå och tillsammans kan ni sedan komma överens om något.

-Du får det att låta så enkelt. Men det roliga är att dottern och jag, vi som har mest sinne för det där med stil och design, vi tycker ungefär likt. Jag köpte hennes resonemang när vi tittade tillsammans.

-Ja, du ser, att titta tillsammans underlättar. Det är bra att var och en tittar för sig själv, men ni måste sitta alla tillsammans och gå igenom alla tapeter.

-Ok, vi ska göra det. Nu ska jag avsluta här så att jag faktiskt kommer iväg dit som jag ska. Behöver ju ett nytt körkort eftersom jag fått ett extra efternamn :), så det är körkortsfotografering som gäller idag :).

Lämna en kommentar