Serien om Johan och Sofie har startat

Annandag påsk – dagen då vi firar att graven är tom, att Jesus uppstått från de döda. Då passade jag på att publicera första avsnittet om Johan och Sofie. Just denna dag eftersom serien också återuppstått. För några år sedan skrev jag nämligen en serie om Sofie. Den var ganska bra. Väldigt spännande. Men den speglade mitt gamla liv. Det fanns alldeles för mycket inslag av new age i den.

Den gamla Sofie har raderats och en ny serie har tillkommit. Hittills har jag skrivit 22 avsnitt, men jag ser inte något slut på serien just nu. Så jag hoppas att den kommer att vara i en evighet.

När jag satte mig vid tangentbordet för att skriva så tänkte jag att det skulle bli en ny serie om Sofie. Men hittills har den handlat nästan mer om Johan. Därför får den nya serien heta Johan och Sofie.

Exakt vad som kommer att hända framöver vet inte ens jag. Många gånger sätter jag mig vid tangentbordet i tro att jag ska skriva en viss sak. Jag har en viss händelse i mitt huvud som jag vill ska få liv med hjälp av tangentbordet. Men det är inte bara jag som skriver. Jag hoppas och tror att Gud är med och styr mina fingrar. Det är i alla fall så som jag vill att det ska vara. Jag kan inte skriva speciellt bra, men Gud är en mästare på allt och därför hoppas jag att han styr mina fingrar.

Johan och Sofie finns på riktigt….

När jag hade skrivit väldigt många10-15 avsnitt, så skulle jag och min man åka till en butikskedja för att lämna tillbaka något vi beställt via kedjans hemsida. Vi befann oss mitt emellan två städer där kedjan finns representerad i båda. Normalt borde vi åkt till den södra av dem, men av någon anledning kände jag att vi skulle åka till den norra butiken. Jag vet inte om det var Gud som styrde mig, men jag tänker att så var det. I varubytet var det en kille som fick mig att tänka på Johan i min serie. Jag tänkte att det bara var inbillning. Det tog ganska lång tid att göra den där återlämningen som vi skulle göra, så jag fick möjlighet att studera ”Johan” lite mer noga. Efter en stund visade det sig att han hade ett kors i örat. Troende likt min Johan i serien. Kunde det bara vara en slump?

Till slut var vi klara i varubytet och skulle gå till kassan för att hämta ut våra pengar. Gissa vem som stod i kassan…. Sofie. Det stod Sofie på hennes namnskylt och hon såg ut som den Sofie jag tänker mig i serien.

Jag hade ingen aning om att Johan och Sofie fanns i verkligheten när jag började skriva. Men jag är glad att jag träffat dem. De vet dock inget om att de finns med i en serie på nätet. När jag såg dem så trodde jag inte att jag skulle publicera något. Jag skrev mest för att jag tyckte det var kul.

Gud bestämmer….

Jag började egentligen skriva serien för flera månader sedan. Sedan har jag låtit den ligga. Jag har tänkt att den inte är bra nog, att det bara är dumt och barnsligt. Ja, jag har alla möjliga anledningar till varför den inte ska publiceras. Men Gud är av annan uppfattning och jag vill naturligtvis göra som han säger. Därför är nu första avsnittet live.

Hur ofta nya avsnitt ska publiceras vet jag inte än. Jag hoppas att Gud kan berätta det för mig.

Till dig som inte tror på Gud än, vill jag säga att du lugnt kan läsa serien ändå. Gud har sin plats i serien, men han tar inte över. Det är Johan och Sofie som har huvudrollen och det som händer dem kan nästan hända vem som helst, troende eller inte.

…. men alla tror inte.

I början av serien är det bara Johan som är troende. Hur det slutar vet vi dock inte, men att alla kommer att bli troende. Johans föräldrar är till exempel inte troende och jag är ganska säker på att de inte kommer att bli det. De har andra värdegrunder.

Oavsett vilka personer du möter i serien, så vill de lära dig något. Johans föräldrar har till exempel bra kunskaper inom ekonomi. Och Camilla som vi mött i första avsnittet kan lära dig en del om att vara förälder till aktiva barn.

Till varje avsnitt planerar jag att skriva ett inlägg som detta. Ett som förklarar något lite mera. Till exempel skulle det kunna handla om just Camillas roll som mamma till aktiva barn.

Jag hoppas att du kommer att gilla både Serien om Johan och Sofie och dessa kompletterande inläggen. Oavsett så kommer jag att fortsätta att skriva båda eftersom jag upplever att Gud säger åt mig att göra det och jag tycker faktiskt det är både spännande och kul. Inte ens jag vet ju helt säkert hur det ska sluta.

Lämna en kommentar