Säsong 2 – del 28, säsongsavslutning

Johan och Sofie var nu äntligen sambos. Visserligen hade de precis gått och lagt sig för första gången tillsammans i det gemensamma hemmet. Och om det verkligen kunde kallas hem är väl tveksamt. I köket fanns inget annat än tomma skåp och ett ny-inhandlat köksbord. Allt i hela huset luktade nytt. Lika nytt som sambo förhållandet var.

Tillsammans har de mycket kvar att utforska både om sig själva i förhållande till den andra och om sin partner. Johan som dessutom blivit ansvarig för ett helt bostadsområde hade förutom sig själv och Sofie att utforska, även bostadsområdet att lära känna bättre. Och för hans del handlade utforskandet dessutom om hur han skulle komma in i rollen som ansvarig. Att det skulle innebära en del motgångar tvivlade han inte på. Frågan var väl hur han tänkte lösa problemen. Att stoppa huvudet i sanden eller som han hade tänkt för en vecka sedan, att hoppa från högsta huset, var inte en lösning, det visste han. Men hur tacklar man motgångar? Och kan man förbereda sig själv på dem?

För Sofies del var den största utmaningen att faktiskt bo i samma hus som en annan man. Visst hade det gått flera år sedan hon lämnade Jonny och det borde inte påverka henne längre. Men såren satt djupt och var svårläkta. Johan var visserligen den bästa man hon kunde tänka sig, för mer omtänksam man gick förmodligen inte att hitta. Men det var ändå lite läskigt att återigen bo tillsammans med en man.

Hon bestämde sig för att fråga Johan en annan dag om det stod något i Bibeln om män som utnyttjar kvinnor. Enligt vad Johan berättade om Bibeln, så verkade allt stå med i den. Kunde det stå något om våldtäkter och sexuellt utnyttjande? Fanns det ens på den tiden då de skrev Bibeln?

Sedan chefen köpte det här bostadsområdet hade det verkligen hänt mycket. Både Johan och Sofie undrade om allt detta hade hänt även om han inte köpt det. Visserligen hade ju Sillen och Karin träffats redan innan, men det var ju inte förrän efter köpet som de andra fick veta det. Och Sillen skulle bli pappa. Det var svårt att föreställa sig honom som det. Visst var han ansvarsfull och förmodligen den bästa av dem på att vara pappa, men ändå. Alla hade levt som singlar väldigt länge och att bli förälder är en väldigt stor omställning, mycket större än att bli sambo. Skulle han klara ut det? Vem skulle han luta sig mot om han behövde hjälp i den rollen. Johan kände sig inte lämpad att assistera i pappa frågor. Johan och hans pappa hade inte mycket till kontakt.

Tänk om han själv skulle bli pappa en dag. Det kändes väldigt avlägset. Men han visste att tiden tickade på och om han inte skulle vara pensionär när barnet föddes, så kunde han inte vänta hur länge som helst.

Var skulle de förresten hitta en lämplig tjej åt Skorpan. Den stackarn hade verkligen sett olycklig ut när det blev tal om hans relationer med tjejer. Hur kunde det ha blivit så? Skorpan var ju så glad alltid och han såg ju jättebra ut. Det borde vara en lång rad med tjejer efter honom dagligen. Men det var det inte och det var ingen som hade tänkt på det förut. Det gjorde ont att se honom så olycklig som han såg ut när det kom på tal.

Och varför letade inte chefen efter någon kvinna? Det kunde man också fundera över.

Även om både Johan och Sofie brydde sig mycket om både Sillen, Skorpan och chefen, var deras prioritet just nu ändå deras egen relation till varandra. Att leva med en annan människa är inte problemfritt. Det syns i statistiken bland alla skilsmässor. Hur skulle de göra för att hålla relationen levande? Var det verkligen lämpligt att både jobba tillsammans och bo tillsammans? Tänk om det blev för mycket?

Även om de nu tagit klivet att bli sambos, kändes det som att det dykt upp fler frågetecken än vad det någonsin tidigare varit. Svaret låg alltså inte i att vara sambo.

Den här första kvällen tillsammans somnade de ganska snabbt båda två. De hade haft flera spännande samtal under dagen och hettan mellan dem hade varit påtaglig. Resan till Ikea hade också gjort att de var rejält trötta när de la sig i sängen. Med ny säng och nya lakan gick det lätt att somna första kvällen. Men hur skulle det bli i fortsättningen?

Nästa vecka blir det uppehåll i serien eftersom säsong 2 nu är slut. Säsong 3 börjar alltså om två veckor. Fast i Johan och Sofies värld kommer det faktiskt bara att vara nästa morgon.

Lämna en kommentar